از آبی تا کیمیا
مهدی پاکدل بازیگر آرام و دوستداشتنی سینما، تلویزیون و تئاتر است. بعد از بازی در مجموعه «اولین شب آرامش» بود که نامش بر سر زبانها افتاد. مهدی پاکدل را بیشتر در نقش جوانان معقول و متین دیدهایم. حتماً بازی او در سریالهای پرطرفدار «ستایش» و «کیمیا» را به خاطر داریم. برادر بزرگترش حسین پاکدل نیز از بزرگان تئاتر کشور است. برادران پاکدل هر دو همسرانشان را از جمع هنرمندان برگزیدند و تا مدت زیادی این فامیل تمام آرتیست نقل صفحات مجازی بودند. البته با طلاق مهدی پاکدل از همسرش یک پای این جمع 4 نفره دوستداشتنی لنگ شد. مهدی پاکدل در تئاتر و سینما هم آثار متعددی در کارنامهاش دارد. یکی از آخرین حضورهای وی در سینما بازی در نقش خیانتکار معروف دولت در فیلم تحسینشدهی «ماجرای نیمروز» بود.
آغاز فعالیت هنری
مهدی پاکدل متولد سال 1359 در اصفهان میباشد. او دانشجوی انصرافی رشته گرافیک دانشگاه آزاد، واحد تهران جنوب است. البته هیچگاه از طراحی و گرافیک دل نکند. او سابقه طراحی و اجرای دهها پوستر تئاتر را دارد، همچنین تدوینگر استودیو نماهنگ اول از سال 1378 تا 1381 بوده و در کانون تبلیغاتی تینانوا بین سالهای 1381 تا 1383 بهعنوان گرافیست فعالیت داشته است.
تئاتر
مهدی پاکدل بازیگری را از صحنههای تئاتر آغاز کرد. او برای اولین بار در سال 1376 با نمایش «جنبش انفیه در کلکته» به کارگردانی سیروس شاملو روی صحنه رفت. بعد از حضور در 2-3 نمایش دیگر و همکاری با بزرگانی مثل داوود رشیدی، در سال 79 با «آبی» وارد دنیای سینما شد. دو سال بعد نیز با مجموعه «با من بمان» اولین تجربه تلویزیونیاش را کسب کرد. مهدی پاکدل ازجمله بازیگرانی بود که باوجود شهرتش در سینما و تلویزیون هیچگاه از صحنههای تئاتر دور نشد. او در میان سالهای 76 تا 91 تقریباً هرسال یک نمایش روی صحنه داشت. نمایشهایی ازجمله «ریچارد سوم»، «همسایه آقا»، «یرما»، «خشکسالی و دروغ» و ... . بعد از دو سال غیبت در سال 94 باز با نمایش «امر ملوکانه» برادرش حسین پاکدل به صحنههای تئاتر بازگشت. مهدی پاکدل همچنین یکی از بازیگران پروژه بزرگ و تاریخی کنسرت نمایش سی بود که شهریور 1396 به اجرا رفت و با استقبال فوقالعاده روبهرو شد. پروژه سی درامی موسیقیایی به کارگردانی علیاصغر دشتی بود که مهدی پاکدل نیز نقش یکی از قهرمانان شاهنامه را در آن ایفا میکرد. پاکدل تاکنون بیش از 20 تئاتر حضور داشته است. او تجربه همکاری با کارگردانانی مثل حسن معجونی، حمید امجد، حسین کیانی، رضا گوران، محمد یعقوبی و ... را در تئاتر دارد.
حضور در تلویزیون
بازیگر اصفهانی دو سال بعد از «با من بمان» در سال 83 با سریال «مروارید سرخ» بار دیگر به تلویزیون آمد. سال بعد هم «خاموشی دریا». اما عمده محبوبیت مهدی پاکدل به مجموعه «اولین شب آرامش» احمد امینی برمیگردد. پاکدل در آن سریال خوش درخشید و شهرت فراوانی به دست آورد. او با دیگر در سال «بیگناهان» با احمد امینی همکاری کرد. بعدازآن مهدی پاکدل در چند تلهفیلم و سریال با منوچهر هادی و راما قویدل همکاری کرد. مجموعه پرطرفدار «ستایش» یکی از مهمترین فعالیتهای وی در تلویزیون بود. «ستایش» در سال 89 بیشازپیش نام مهدی پاکدل که نقش طاها را بازی میکرد، بر سر زبانها انداخت. او در سال 94 باز در سریالی بازی کرد که کم اقبال تر از قبلی نبود. پاکدل در مجموعه محبوب «کیمیا» بازیگر جواد افشار بود. او از فاز دوم وارد «کیمیا» شد و عمری بیشتری در این سریال 110 قسمتی داشت. بعدازاین مهدی پاکدل دیگر در تلویزیون حضور پیدا نکرد. او در خصوص جداییاش از تلویزیون میگوید: «قطعاً تا زمانی که تلویزیون با رویه فعلی اداره شود بههیچوجه حتی برای یک مصاحبه کوتاه هم با آنها همکاری نخواهم کرد. باورم این است که در هر شغلی هم امکان کمفروشی وجود دارد و هم امکان دزدی. من هیچوقت در کارهایی که برای تلویزیون انجام دادهام کمفروشی نکردهام و چون همه محبوبیتم را در جامعه از تلویزیون دارم همه توانم را برایش گذاشتهام. منتها الآن در تلویزیون کسانی حضور دارند که چارهای جز قطع ارتباط با این رسانه برایتان نمیگذارند.» مهدی پاکدل همچنین عنوان کرده، پس از گذشت دو سال پایان تولید مجموعه «کیمیا» هنوز دستمزدی دریافت نکرده است.
سینما
نمیتوان مهدی پاکدل را یک ستاره سینمایی قلمداد کرد. حضور او در سینما همواره کمرنگتر از تلویزیون و تئاتر بوده است. هرچند که در همان حضورهای کوتاه سینمایی نیز خوش درخشیده است. بیشتر بهعنوان بازیگر نقش مکمل. او در سالهای حضورش در سینما تقریباً در 17 فیلم سینمایی نقشآفرینی کرده که از مهمترین آنها میتوان به «مصائب دوشیزه»، «دایره زنگی»، «محمد رسولالله» و «ماجرای نیمروز» اشاره کرد. سال 95 یکی از پرمشغلهترین سالهای او در سینما بود. فیلمهای سینمایی «ماجرای نیمروز»، «خانه کاغذی»، «بنبست وثوق» و «نرگس مست» 4 فیلمی بود که مهدی پاکدل در سال 95 در آنها به ایفای نقش پرداخت. وی امسال هم با «چهارراه استانبول» جدیدترین ساخته مصطفی کیایی به جشنواره فجر میآید.
ازدواج
مهدی پاکدل در سال 1389 با بهنوش طباطبایی (بازیگر مشهور سینما و تلویزیون) ازدواج کرد. آَشنایی این دو مربوط به سال 85 و همکاری در فیلم سینمایی «مصائب دوشیزه» میباشد. سر ساخت همان فیلم بود که مهدی پاکدل (بنا به گفته خودش) عاشق خندههای بهنوش طباطبایی میشود. اما این ازدواج سرانجام خوشی نداشت و دو هنرمند جوان در سال 94 از یکدیگر جدا شدند.
فعالیتهای دیگر
پاکدل علاوه بر گرافیک و بازیگری، تجربه مختصری در دیگر عرصههای هنر نیز دارد. او کارگردانی فیلم کوتاه «رقص مردان روی شیب» در سال 1382 بر عهده داشت. فیلمی که بهعنوان فیلم منتخب در جشنواره فیلمهای کوتاه سونی و اکران در کشورهای اسپانیا، آمریکا و فرانسه برگزیده شد. «فردا» نیز فیلمی به نویسندگی و کارگردانی مهدی پاکدل است که در سی و دومین جشنواره فیلم فجر اکران شد. این فیلم داستان دختری را روایت میکند که علاقه به عکاسی دارد و همراه با مادرش راهی سفر عکاسی میشود. سفری که اتفاقاتی را برای او به همراه دارد.
اما فعالیت هنری مهدی پاکدل تنها به دنیای تصویر محدود نمیشود. او در عرصه موسیقی نیز یک آلبوم بنام «در انعکاس کوچههای خیس» منتشر کرده است.
دانستنیهایی درباره مهدی پاکدل
از شلوغی خوشش نمیآید.
عاشق هیجان است و از خرافات متنفر است.
خوشقول است.
همه رنگها را دوست دارد.
هنرپیشه موردعلاقهاش جانی دپ است و سریال هزاردستان را دوست دارد.
او برگزیده بهعنوان یکی از سه گرافیست جوان در فستیوال تصویر سال/ 1385 میباشد.